De Gier Jachtservice,
hoe een trots familiebedrijf ooit begon

Op 49 jarige leeftijd verkocht Gerrit de Gier sr. na 25 jaar zijn succesvolle bedrijf in schaarliften en kraanreparaties. Op zoek naar een nieuwe uitdaging startte hij De Gier Jachtbouw in Hoorn. Hier bouwde hij een reeks schepen, waaronder de bekende de Gier Tjalk 1800.

Vanwege de directe ligging aan het Markermeer, verhuisde De Gier Jachtbouw in 1996 naar Enkhuizen. In Hoorn moesten de boten met een tractor over de dijk worden gereden en met een telen kraan te water worden gezet. Dat was nu verleden tijd. Op het grote terrein in Enkhuizen groeide het bedrijf van De Gier waar ze eigen hijs en transportfaciliteiten hebben, waar inmiddels ook zijn zoon onderdeel van uitmaakte, groeide het uit tot een complete volwaardige werf in scheepsonderhoud. Vandaag de dag is De Gier Jachtservice een zeer bekende speler binnen de maritieme wereld.

Henk de Gier jr. heeft dezelfde passie voor schepen als zijn vader Gerrit. Tot zijn 23e was hij als kraanmachinist werkzaam in de weg-en waterbouw waar ie zijn eigen onderneming in had, maar ook bij hem trok het om wat met schepen te gaan doen. In 2003 is hij samen met zijn vrouw en vader De Gier Jachtservice gestart in Enkhuizen.

Met zijn no-nonsense attitude en gedegen mensenkennis heeft hij nu een zeer succesvol bedrijf in scheepsonderhoud. In 2015 is De Gier jachtschilders overgegaan naar R. de Groot jachtschilders waar door de schilders faciliteiten gewaarborgd zijn op eigen terrein voor de komende jaren. Daarmee verandert er voor de klanten niets. Op dezelfde locatie blijft dezelfde grootste spuit cabine aan het Markermeer deel uitmaken van het terrein met goede vak lieden die al 30 jaar in het vak zitten waardoor we een stuk know en nog betere kwaliteit in huis hebben gehaald. Daarnaast heeft in 2015 een jachtmakelaar zijn kantoor in gebruik genomen op het terrein bij De Gier Jachtservice. Deze aan- en verkoop makelaar in schepen maakt het plaatje compleet. De Gier Jachtservice is nu een unieke full service onderneming in scheepsonderhoud, waarbij alles te vinden is onder één dak!

Henk de Gier: “Mensen werken vaak hard om slechts een paar weken per jaar van hun jacht te kunnen genieten. Met het vertrouwen dat wij krijgen, wanneer een jacht bij ons voor onderhoud wordt achtergelaten, springen wij dan ook zuinig om. Onderhoudswerkzaamheden worden met grote zorgvuldigheid, passie en enthousiasme uitgevoerd, waarbij klanten dag- en nacht op ons kunnen rekenen. Dat is onze geheime sleutel tot succes!”

Gerrit de Gier

Gerrit de Gier

Henk de Gier

Henk de Gier