Nieuwe verwarmingssystemen

Welk verwarmingssysteem u nodig heeft, hangt af van uw wensen. Zo is een systeem dat kou en vocht buiten houdt voor de één voldoende en wil de ander naast een omvangrijke cv-installatie, een warmwatervoorziening voor volledig comfort. Ook speelt de beschikbare ruimte aan boord een rol. Laat u in ieder geval adviseren. De installatie van een verwarmingssysteem kunt u beter overlaten aan vakmensen. Het gaat immers om maatwerk en uw veiligheid aan boord.

Verwarmingssysteem Kabola

94% rendement door  ‘blauwe vlam technologie’

Met de oliegestookte cv installaties van Kabola kunt u lekker lang douchen.

Oliegestookte verwarmingssystemen zijn milieuvriendelijker dan elektrische systemen en veiliger dan gas. De recent ontwikkelde oliegestookte Kabola KB Ecoline serie is door de unieke ‘blauwe vlam technologie’ het meest efficiënt en energiezuinig en bovendien 100% roetvrij.

De blauwe vlam van de KB Ecoline heeft een zeer hoge kerntemperatuur van minimaal 1450 °C in tegenstelling tot de gele branders met 800 °C. De warmte opbrengst is dus aanzienlijk hoger. De temperatuur van de warmte afvoer is daarentegen lager dan de gele branders. Hierdoor wordt de geproduceerde warmte optimaal benut en is een rendement van 94% gegarandeerd. Kabola heeft hiermee een bijzonder inventieve technologie ontwikkeld die naast het hoge rendement nog veel meer voordelen biedt.

Zo werkt de blauwe vlam technologie met een ‘dual block’ systeem waardoor de lucht en olie aanvoer door aparte motoren worden aangestuurd. Hierdoor is 30% minder stroomverbruik nodig. Bovendien zorgt deze technologie voor een stille start van de brander en draagt de aluminium behuizing extra bij aan geluidsvermindering.

Wat de installatie betreft kan de KB Ecoline veilig worden geïnstalleerd in de machinekamer naast andere luchtverbruikers. Luchtdrukfluctuaties van bijvoorbeeld een motor of generator hebben geen invloed op het verbrandingsproces. Hoewel de capaciteit van KB Ecoline niets te wensen overlaat, zijn de afmetingen zeer klein. De kleine schoorsteenmaat (vanaf rond 50mm) maakt inbouwen nog eenvoudiger.

Een overzicht van de Kabola producten kunt u hier vinden >>>

Hete lucht verwarming van Eberspächer

Ideaal voor de kleinere schepen

De luchtverwarmingssystemen van Eberspächer bieden een goed alternatief voor kleinere boten. Luchtverwarming is ideaal voor een snelle en directe verwarming in een schip en zorgt voor een aangenaam klimaat aan boord. De luchtverwarming zuigt frisse lucht aan en verwarmt deze. Via een luchtverdeel systeem wordt de warme lucht vervolgens uitgeblazen in de gewenste compartimenten van de boot.

Eberspächer heeft in haar leveringsprogramma diverse hoogwaardige en op elkaar afgestemde componenten, die zorgen voor een optimale inbouw. De luchtverwarming kan bijvoorbeeld gekoppeld worden aan een luchtcirculatiesysteem dat de kajuit van frisse lucht voorziet. Uit onderzoek blijkt dat de mens zich in een omgevingstemperatuur van 22°C en een relatieve luchtvochtigheid van 60 % het beste voelt. Dit wordt bereikt door een minimale luchtverversing van 20 m³ per persoon per uur. Inbouw van een luchtverwarmingssysteem van Eberspächer maakt dit mogelijk.

Wij helpen u graag bij het invullen van uw wensen als het gaat om verwarming aan boord.

Vraag vrijblijvend om advies of vraag een offerte aan?
Bel 0228 325 812 of vul het formulier in op onze contactpagina

Offerte aanvraag