Stabilisatoren verhogen comfort op uw schip

Iedereen die op open water vaart, weet dat dwars inkomende golven een tocht zeer onaangenaam kunnen maken. Het schip gaat namelijk ‘rollen’, waardoor evenwichtsorganen behoorlijk in de war raken. Met onaangename gevolgen als zeeziekte. Door de hevige rolbewegingen wordt bovendien alles wat los zit door het schip geslingerd. Als u de rolbeweging van uw motorschip wilt neutraliseren, adviseren wij de inbouw van stabilisatoren.

Uw schip wordt met stabilisatoren ook koersvaster en verbruikt bovendien minder brandstof doordat in een rechte lijn gevaren wordt. Verder kan met stabilisatoren een hogere snelheid aangehouden worden zonder dat concessies aan het comfort worden gedaan.

Werking stabilisatoren

Stabilisatoren zijn een tweetal vinnen die halverwege de lengte van de romp, onder de waterlijn worden aangebracht. Door geavanceerde elektronica en hydraulica reageren deze vinnen automatisch op de rolbewegingen van het schip. Door het bewegen van de vinnen worden de rolbewegingen van het schip gestabiliseerd. Zo kunt u zelfs bij zware golfslag toch nog genieten van uw kopje koffie aan boord. 

Naiad Marine

De Gier Jachtservice voorziet de meeste grote jachten van de oersterke en slimme stabilisatoren van de Amerikaanse fabrikant Naiad Marine. Deze kunnen de rolbeweging van een schip tot meer dan 90 procent reduceren. De hydraulische Naiad Marine stabilisatoren worden elektronisch aangestuurd door speciale, gevoelige sensoren. Hierdoor kiezen de stabilisatievinnen razendsnel de juiste correctiehoek op de golfslag. Ook op golven die schuin van achteren naderen of op korte golven, in vaak relatief ondiep water. Traditionele mechanische gyroscoopsystemen zijn vaak te traag om deze korte, schokkerige golven te corrigeren.

De stabilisatoren van Naiad Marine zijn dankzij een doordacht componentensysteem relatief eenvoudig te installeren. Dat scheelt inbouwtijd en daarmee kosten. Op basis van de gegevens van uw schip, berekenen wij de juiste afmetingen, zodat het systeem exact wordt toegesneden op uw schip.
Naast dit Naiad systeem zijn er ook andere systemen verkrijgbaar, zoals een gyroscopisch stabilisatiesysteem waarin een zwaar en snel ronddraaiend vliegwiel het schip recht houdt.

Informeer naar het stabilisatiesysteem dat het beste past bij uw schip. Onze experts adviseren u graag over de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend om advies of vraag een offerte aan?
Bel 0228 325 812 of vul het formulier in op onze contactpagina

Offerte aanvraag