Onderhoud van de scheepsmotor

Het spreekt voor zich dat een scheepsmotor, net als de motor van uw auto, jaarlijks onderhoud nodig heeft. Dat vraagt van u wel enige kennis van motoren. Bij De Gier Jachtservice werken ervaren monteurs die inspectie- en servicebeurten nauwgezet voor u uitvoeren. Problemen met scheepsmotoren worden hiermee tot een minimum beperkt.

Servicebeurt scheepsmotoren

Bij een servicebeurt verversen onze monteurs standaard de olie en worden de olie- en brandstoffilter vervangen. Uiteraard wordt de V-snaar geïnspecteerd op de juiste spanning en op slijtage. Daarnaast vindt inspectie plaats van de keerkoppelingen en de impeller van de buitenboordwaterpomp. Wij adviseren u de impeller uit voorzorg ieder jaar te vervangen omdat deze cruciaal is voor het koelen van de motor.

Indien nodig, stellen wij in overleg met u, ook de kleppen van de motor. Verder controleren wij de motorrubbers en de uitlijning van de schroefas. De schroefas afdichting wordt zo nodig bijgesteld. Ook worden onder meer het interne koelwatersysteem, het koelwaterfilter en de conditie van de accu’s geïnspecteerd. Naast deze servicebeurt is het verstandig zelf ook een oogje in het zeil te houden. Een slechte verbranding, overmatig smeerolieverbruik en verlies aan vermogen, kunnen wijzen op serieuze motorproblemen.

U kunt problemen voorkomen door uw scheepsmotor regelmatig te voorzien van een servicebeurt.

Vraag vrijblijvend om advies of vraag een offerte aan?
Bel 0228 325 812 of vul het formulier in op onze contactpagina

Offerte aanvraag