Hydrojetting: De effectieve manier om antifouling lagen te verwijderen

Antifouling is een verfsysteem die voorkomt dat micro-organismen, mosselen en algen zich onder het wateroppervlak vasthechten aan de romp van een schip. Antifouling is dus geen corrosiewerende verf wat sommige mensen nog wel eens denken. Antifouling is zelfs hygroscopisch en neemt water op. Door de jaren heen komen steeds meer lagen antifouling op het onderwaterschip waardoor de hechting steeds minder wordt en vocht alle kans krijgt om er onderdoor te kruipen. De bekende eilanden zijn daarvan het resultaat. De verf wordt steeds zwaarder en breekt uiteindelijk af.

Om het onderwaterschip in een goede conditie terug te brengen met een nieuwe antifoulinglaag moeten eerst alle oude lagen verwijderd worden tot aan de primerlaag. Dit was in het verleden altijd een lastige, tijdrovende en vooral ook een ongezonde klus.

 

Hydrojetting werk sneller en milieuvriendelijker

Met hydrojetting kan dit werk bij De Gier Jachtservice sneller, milieuvriendelijker èn gezonder worden uitgevoerd. In samenspraak met International wordt de totale laagdikte van de bestaande primer lagen gemeten en bij polyester en houten schepen meten we ook het vocht gehalte van de romp.
 
Het is belangrijk te weten hoe dik de bestaande primerlagen op het onderwaterschip zijn omdat na het hydrojetten minimaal 320Mu laagdikte moet worden behouden. Deze laag beschermt het schip tegen de waterdruk, zorgt er voor dat het onderwaterschip damp waterdicht blijft en garandeert een goede hechting voor een nieuw verfsysteem.

Inspectie met een duidelijke offerte

Na deze inspectie van het onderwaterschip volgt een duidelijk advies, een plan van aanpak met offerte.
De klant is koning. Zelf nieuwe antifouling aanbrengen met het systeem van International of een ander systeem is b.v. ook een optie. Maar wij nemen uw werk natuurlijk graag uit handen.

(Lees ook: Kies de juiste antifouling)

Heeft u een stalen, aluminium, polyester of een houten schip en wilt u op een verantwoorde wijze uw oude antifouling verwijderen, of wilt u alle verflagen verwijderen (zie het filmpje hiernaast) vraag bij ons vrijblijvend een advies en offerte aan.

Bel 0228 325 812 of vul het formulier in op onze contactpagina.

Offerte aanvraag