Uw eigen energiecentrale aan boord met een generatorsysteem

Uw schip voorzien van een generator is handig wanneer u over apparatuur beschikt dat continue of veelvuldig stroom verbruikt. Omdat de moderne generatie generatoren behalve zuinig en fluisterstil ook zeer compact is, kunnen ook schepen met weinig ruimte hiermee uitstekend uit de voeten. Praktisch is ook dat een generator de accu’s op peil houdt, zodat vitale apparatuur altijd ingeschakeld kan blijven.


Generatorsysteem

Een generator zet mechanische energie, dat wordt verkregen uit brandstof, om in elektrische energie voor stroomgebruik. De generator is echter één onderdeel van het stroomsysteem aan boord. Het hele systeem bestaat normaliter uit een generator, een accu, een omvormer en software om het geheel te monitoren en uiteraard de bekabeling. Bij de inbouw maken wij bij De Gier Jachtservice daarom vaak gebruik van een generatorset. Alle componenten zijn dan perfect op elkaar afgestemd. De geavanceerde software zorgt daarbij voor een nauwkeurige bewaking en controle. Deze flexibele systeemoplossingen met ongekende mogelijkheden zorgen niet alleen voor een constante energievoorraad aan boord, zij verminderen het stroomverbruik ook nog eens drastisch.

Advies op maat

Voor een generatorsysteem is het belangrijk te weten hoeveel Watt vermogen u nodig heeft. Denkt u aan de stroom voor navigatie, verlichting, airconditioning, kook- en was apparatuur en tv. Laptops en smartphones doen daar nog een schepje bovenop.

De experts van De Gier Jachtservice kunnen u bijstaan door het maken een calculatie op basis van uw wensen. Ook de maximale piekbelasting wordt hierin meegenomen evenals de extra belasting die ontstaat bij de inschakeling van bijvoorbeeld een airco.

Uiteraard komen bij de inbouw van een nieuw systeem ook de spanning en de noodzakelijke omvormers aan de orde. Kiest u bijvoorbeeld voor 12V of 24V DC en/of 230V AC. Ook het aantal vaar uren speelt hierin mee en de mogelijkheid die er is voor het opladen via walstroom.

Om nauwkeurig te bepalen welk systeem bij uw wensen past is niet eenvoudig. Wij helpen u graag. Onze specialisten weten precies wat nodig is om het gewenste comfort aan boord te garanderen.

Vraag vrijblijvend om advies of vraag een offerte aan?
Bel 0228 325 812 of vul het formulier in op onze contactpagina

Offerte aanvraag