Antifouling beschermt uw onderwaterschip

Het is van vitaal belang dat het onderwaterschip met antifouling wordt beschermd tegen zware aangroei van algen en zeepokken. Door deze aangroei ondervindt uw schip steeds meer weerstand die de vaarsnelheid en het brandstof verbruik negatief beïnvloedt. 

Kies de juiste antifouling

Grofweg zijn er twee soorten antifouling. De zachte, zelfslijpende antifouling wordt het meest gebruikt binnen de recreatievaart op zoet water. Het voordeel is dat slechts één laag aangebracht hoeft te worden voor het vaarseizoen. Tijdens het varen zal de antifouling langzaam afslijpen, waardoor aangroei wordt voorkomen.
Een harde antifouling scheidt gestaag biocide af. Door dit loogproces verliest de verflaag na verloop van tijd zijn beschermende werking. Harde antifouling wordt vooral gebruikt op snelvarende schepen (> 20 km /u), schepen die getrailerd worden of die droog vallen. Het aanbrengen van een harde antifouling hoeft slechts één keer in de twee á drie jaar. Groot nadeel is dat het aantal lagen er op den duur ook weer af moet.

Zorg voor verenigbare antifouling

Voor een goede hechting is het noodzakelijk te weten of de nieuwe laag antifouling verenigbaar is met de oude laag. Zelfslijpende antifouling kunt u herkennen door met een vochtige doek over de oude laag antifouling te wrijven. Geeft deze af, dan gaat het om een zelfslijpende antifouling. Als u hetzelfde type antifouling weer gaat gebruiken, kunt u zonder problemen de oude laag licht opschuren en overschilderen. Zet in geen geval harde antifouling over een zachte zelfslijpende antifouling. Andersom kan meestal wel. Wanneer u twijfelt over het type antifouling dat al op uw schip zit, kunt u beter eerst een primerlaag aanbrengen. Nog beter is het om de oude lagen eerst in zijn geheel te verwijderen. Dit kunt u ook bij ons laten doen door middel van hydrojettingWilt u advies over het gebruik van de juiste antifouling?

Vraag vrijblijvend om advies of vraag een offerte aan?
Bel 0228 325 812 of vul het formulier in op onze contactpagina

Offerte aanvraag