Acculader

Stroom vanuit de wal verkregen, via zonnepanelen of een generator, wordt met een acculader opslagen in een accu. De prestatie en de levensduur van de accu hangt mede af van de laadcapaciteit van de acculader, de frequentie en de duur waarop geladen wordt. Maar welke acculader is nu het best geschikt voor uw accu’s en bovendien ook nog veilig?

Bereken benodigde capaciteit

Voor het kiezen van de juiste acculader is het nodig dat u weet wat het voltage en de capaciteit van uw accuset is. 25% Van de accucapaciteit is de laadcapaciteit die u nodig heeft om accu’s veilig en snel te laden, terwijl er nog steeds energie is voor de aangesloten apparaten. Voorbeeld: een acculader van 50 Ampere is voldoende voor een 200 Ah accu. Verhoog dit tot 50% voor gel accu’s en 100% voor Lithium Ion accu’s voor een snellere lading.

De Gier Jachtservice levert diverse merken acculaders, die meer energie en een betere lading voor uw accu’s garanderen, wat de levensduur ten goede komt. Zowel voor de (semi) professionele als de recreatieve vaart. De acculaders hebben meerdere functies in één en zorgen voor het veilig, snel en volledig laden van uw accu’s, ook als deze helemaal leeg zijn.

Diepontlaadbeveiliging verlengt levensduur accu

Geen enkele accu heeft het eeuwige leven. Maar de levensduur van uw accu kunt u verlengen door deze op de juiste wijze te laden en te ontladen. Wil een accu goed blijven presteren, dan is het nodig dat u deze aan het werk zet. 

Door het regelmatig ontladen tot een niveau van 45-50 procent, om hem vervolgens weer op te laden, blijft de accu zijn werk goed doen. Ook gedurende de wintermaanden is het aan te bevelen zo nu en dan een laadcyclus uit te voeren. Een winterslaap is voor een accu uit den boze, evenals het continue aan de stroom leggen van de accu.

Maar let u op, als u de accu te diep ontlaadt, wordt zijn levensduur ernstig verkort. Het accu niveau mag niet verder dalen dan 45-50 procent aan capaciteit. Het is dus van belang om het laden en lossen van de accu goed in de gaten te houden. Met een ingebouwde diepontlaadbeveiliging (ook wel accuwachter genoemd), die u op tijd alarmeert tegen diep ontladen, kan een accu een levensduur bereiken van wel 10 tot 15 jaar.

Diepontlaadbeveiliging met sms functie

Er zijn beveiligers die de stroomtoevoer afsluiten wanneer de accu te leeg dreigt te raken, wat tot vervelende situaties kan leiden. Wij raden om die reden aan een diepontlaadbeveiliging in te laten bouwen met sms functie. Zodra de walspanning wegvalt ontvangt u een melding, gevolgd door een tweede melding wanneer daarna het boordnet wordt uitgeschakeld. Hierdoor kunt u direct anticiperen op de situatie en grote schade voorkomen. Een diepontlaadbeveiliging is alleen al om die reden het overwegen waard. Nog los gezien van de onverwachte, heikele situaties die u worden bespaard bij het uitvallen van bijvoorbeeld de motor of navigatie.

Om te bepalen welke accu’s  en of diepontlaadbeveiliging u nodig heeft, helpen onze  specialisten u graag.

Vraag vrijblijvend om advies of vraag een offerte aan?
Bel 0228 325 812 of vul het formulier in op onze contactpagina

Offerte aanvraag